Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Favorieten bevestigen op YBC2

Favorieten bevestigen op YBC2

Na de eerste manche van het Youth Boulder Circuit afgelopen week in klimzaal Blok te Hoboken trok het jeugdig bouldercircus dit weekend naar klimzaal Hungaria. Goed negentig klimmers vonden, voor sommigen tussen de examendrukte door, de weg naar de Leuvense zaal om zich uit te leven op de boulders op jongerenmaat. Veel verrassingen vielen er echter niet te noteren.

In alle categorieën wisten de winnaars van verleden week ook deze keer weer de tegenstand achter zich te houden. De manier waarop was echter bij momenten uitermate indrukwekkend. Zo kon Liam Thijs in de Male B reeds een kwartier voor tijd zijn rugzak maken met 40 afgestempelde boulders op zijn kaart. Chloé Caulier had in de Youth A ook vrij spel en wist zo maar even 9 boulders meer te toppen dan de tweede.

In andere categorieën was het een feller bevochten overwinning. Elfe Claes klom weliswaar in aantal één boulder minder in de C categorie maar wist toch meer punten te verzamelen. In de mannelijke A-categorie klom de voltallige top drie exact evenveel boulders maar ook hier waren dit niet dezelfde en komt Cedric Binst als winnaar uit de strijd.

Hieronder een video van deze tweede manche van het Youth Boulder Circuit gemaakt door Luc Thijs.

Alle winnaars per categorie:

De volledige resultaten en foto's van de manche in klimzaal Hungaria
De site van Youth Boulder Circuit
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm