Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Geen Belgische finalisten op de Wereldbeker in Chamonix

Geen Belgische finalisten op de Wereldbeker in Chamonix

14 juli 2010

De eerste etappe van de Wereldbeker Difficulty vond afgelopen dinsdag plaats in Chamonix maar mocht geen Belgen tot de overwinnaars rekenen. Omdat het niveau van de halve finale zo bijzonder hoog bleek te zijn, vielen de favorieten als vliegen. Ik was als 24ste aan de beurt, en omdat het tempo zo hoog lag, dacht ik dat ik niet zo snel moeten optreden, vertrouwde Muriel Sarkany ons toe. Ik was verbaasd door de snelheid waarmee de concurrentie wegviel en mijn opwarming was daarom wat te kort. Muriel eindigde 17de.
Voor Mathilde Brumagne ging het iets minder goed. Zij viel op de eerste dynamische pas van de route en strandde op een 24ste plaats.

Hierdoor vonden een groot aantal nobele onbekenden hun weg naar de finale. Ook de Franse Charlotte Durif wist haar eerste Werelbekeroverwinning in de wacht te slepen in Chamonix. Door haar betere resultaat van de halve finale had ze voorsprong op Hélène Janicot en Maja Vidmar.

Bij de mannen bleek de strijd minder snel beslecht. De overwinning ging naar de Spanjaard Ramon Julian Puigblanque die een foutloos parcours aflegde. Tegelijkertijd viel ook de ietwat tegenvallende prestatie van de winnaar van 2009, Adam Ondra, die 9de eindigde.

Volgende afspraak volgend weekend in Arco in Italië voor het World Championship Pre-Event, dat exact een jaar voor het eigenlijke wereldkampioenschap dat ook in Arco gehouden zou worden, plaats vindt.

De podia en fotos van de Wereldbeker in Chamonix
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,