Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Goud en tweemaal brons voor België in Edinburgh

Goud en tweemaal brons voor België in Edinburgh

21 mei 2012

Afgelopen weekend kende het internationaal jeugdseizoen een prachtige start voor ons Belgian Youth Climbing Team. Niet minder dan 18 jonge Belgische klimmers en klimsters tekenden present op de eerste manche van de European Youth Cup, vijf hiervan stootten door naar de finales.

In die finales wist Sébastien Berthe zijn zevende plaats van de kwalificaties te behouden. Chloé Caulier wist in klimprestatie een vierde plaats ex aequo te behalen. Sinds dit jaar geldt er echter de regel dat in de finales op Europese wedstrijden niet langer teruggekeken wordt naar de resultaten in de kwalificaties, waar ze tweede en de betere was, doch wel naar de klimtijd in de finales. Door deze nieuwe regel verliest Chloé een plek aan een concurrente die even hoog raakte doch in een snellere tijd. In absoluut resultaat een vijfde plaats voor Chloé.

In dezelfde categorie moest ook Anak Verhoeven aantreden. Een oudere categorie in vergelijking met verleden jaar, maar dat viel niet op aan de tegenstand. Alle andere titelpretendenten waren eveneens eerstejaars A en van al deze raakten de françaises Salomé Romain en Julia Chanourdie het verste. Anak echter deed er nog een schepje bovenop. De topgreep wist ze te aaien en daarmee zette zich op alweer een schitterende eerste plaats. Seizoensstart geslaagd.

Loic Timmermans had terug te maken met la bête allemande, Sebastian Halenke, die een jaar afwezig was op de jeugdwedstrijden. In een fel bevochten finale eindigde Loic op de derde plaats terwijl Sebastian Halenke en de Fransman Mael Bonzom het ook op de tijd lieten aankomen. Halenke was de snellere klimmer en neemt de lauweren huiswaarts.

Tot slot, Celine Cuypers, eerstejaars B. Met twee getopte kwalificatieroutes wist Celine een mooi visitekaartje af te geven en dit tesamen met nog twee andere leeftijdsgenotes. In een wedstrijd waar weliswaar de alomgevreesde Oostenrijkers ontbraken gaf ze een mooi staaltje van eigen kunnen ten beste. In de finale wist ze haar plaats bij de beste drie te bevestigen en behaalde zo voor België een derde bronzen medaille.

Resultaten van de Belgische delegatie op de European Youth Cup van Edinburgh
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,