Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Goud en zilver in Voiron

Goud en zilver in Voiron

Zaterdag vond in het Franse Voiron, in de buurt van Grenoble, de derde manche van de European Youth Cup plaats. Het ging om een marathonsessie die startte met de opwarming om 7u 's ochtends en eindigde om half 12 's avonds. In de voormiddag wist Loic Timmermans zich met twee tops te plaatsen voor de finales. 's Namiddags traden de dames aan. Hier wisten zowel Anak Verhoeven als Celine Cuypers zich van een finaleplaats te verzekeren, dit terwijl Maëlys Gillart 11e werd en net buiten de finale viel.

In de finales was Loic de eerste Belg die moest aantreden. Op magistrale wijze wist hij zich door de route te vechten en schijnbaar met overschot strandde hij op twee grepen van de top. Enkel Geoffray de Flaugergues (FRA) wist evengoed te doen, chauvinsitisch als we zijn durven we te zeggen met minder gemak. De nieuwe regels blijven dus voor beroering zorgen want ditmaal is het Loic die het nadeel van de tragere tijd moet ondergaan. Ook bij de jongens B bij wordt de winst en zelfs het volledige podium beslist op basis van de tijd.

Van onze dames is het Celine die als eerste mag aantreden. Een no hands rest wist het publiek mee te krijgen maar even later moest ze toegeven aan de zwaartekracht. In Anak's categorie was een stevige boulderpassage bovenin de route scherprechter. Anak kwam fris aan de sequentie aan, passeerde met enige moeite waar anderen vielen en kreeg toen de routebouwers volledig op haar hand. Ze hoopten haar nog tot aan de top te schreeuwen maar dat lukte haar net niet.

Goud en zilver, een mooie oogst voor een lange dag.

De resultaten van alle Belgen in Voiron
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm