Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Graftiaux 9de in Hall, Historische ex-aequo

Graftiaux 9de in Hall, Historische ex-aequo

3 mei 2009

Tijdens de tweede manche van de Wereldbeker Boulder in Hall, Oostenrijk, bleek de grootste verrassing bewaard tot helemaal op het einde van de wedstrijd. Zelfs na een superfinale wisten de Oostenrijkse Anna Störh, noch de Japanse Akiyo Noguchi het verschil te maken en behaalden zodoende beiden allebei de eerste - of zo u wil - de tweede plaats. Onze landgenotes Chloé Graftiaux en Magali Hayen eindigden op een respectievelijke 9de en 23ste plaats.
Na de vorige etappe in het verre Japan, landt de wereldbeker nu in Europa. De verhuis naar het continent heeft wel een spectaculaire invloed op het aantal deelnemers. Het aantal klimmers verdubbelde van 74 naar 124.

Belangrijk om op te merken is dat de Oostenrijkse Kilian Fischhuber, die bij de vorige manche niet verder raakte dan de kwalificaties, floreerde voor een thuispubliek. De volgende etappe vindt volgende maand plaats in Wenen.

Bekijk de finaleresultaten
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,