Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Graftiaux en Thomas Belgisch Kampioen Boulder 2009

Graftiaux en Thomas Belgisch Kampioen Boulder 2009

13 december 2009

Er mag geen discussie bestaan over het feit dat het afgelopen zaterdag wel degelijk de sterkste klimmers waren die met de overwinning aan de haal gingen op de Scarpa Boulder in klimzaal Bleau in Gent. Chloé Graftiaux en Jonathan Thomas werden er tot Belgisch Kampioen Boulder 2009 gekroond.
Chloé Graftiaux liet na afloop van de wedstrijd weten dat ze tevreden is. Het was wel cool om voor één dag terug naar België te komen om met deze titel terug te kunnen vertrekken. Ik ben momenteel volop in de voorbereiding voor de Wereldbeker ijsklimmen en ik vertrek 6 januari al naar Kirov in Rusland voor de eerste manche.
Jonathan plukt de vruchten van wekenlang hard werken. Door zonder ophouden te blijven doortrainen lukt hij erin, na zijn titels in 2007 en 2008, voor de derde opeenvolgende maal met de titel aan de haal te gaan. Eén van zijn recepten: trainen met een maliënkolder.

Bij de vrouwen werd het podium verder aangevuld met Magali Hayen die, net zoals Chloé 3 van de 4 boulders wist te toppen, maar door een hoger aantal pogingen op de tweede plaats strandt, en door Mathilde Brumagne. Bij de mannen kwam de grote verrassing uit Leuven, Siebe Vanhee eindigde bijzonder sterk tweede. Zonder Siebe had het podium onveranderd gebleven tegenover vorig jaar met Nicolas Mathieu en Raphaël Fernandez die samen op een gedeelde derde plaats terecht kwamen.

Uitslag en foto's van de Scarpa Boulder 2009
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


14/12/2009
Jammer van Nicolas Farcy, een echte offday op het slechtst denkbare moment?
volgend jaar beter!

15/12/2009
Filmpje van de Naamse regionale televisie : http://www.canalc.be/content/view/5844/415/

15/12/2009
Joli

Hube


nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,