Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Guillaume Glairon-Mondet en Mélanie Sandoz winnen Bleau Open

Guillaume Glairon-Mondet en Mélanie Sandoz winnen Bleau Open

Afgelopen vrijdag, zaterdag en zondag vond in Bleau de twaalfde editie van de Bleau Open Bouldering Sensations plaats. Traditiegetrouw kwam ook dit jaar weer een groot deel van de toppers uit de Benelux en Frankrijk naar Gent afgezakt terwijl toch minder Belgische deelnemers dan anders de uitdaging aangingen.

Bij de volwassenen was het wachten tot de selectiesessie van zondag, waaraan de toppers deelnamen, om ook de moeilijkste boulders getopt te zien worden. In de finales, een nieuwigheid in het format dit jaar, toonde de derde van de afgelopen wereldbeker, Guillaume Glairon-Mondet (FRA), zich de sterkste, door twee van de vier boulders te toppen. Italiaans boulderfenomeen Michele Caminati topte ook twee finaleboulders maar haalde in de selecties iets minder boulders binnen en eindigt dus op de tweede plaats. Het podium wordt vervolledigd door Kevin Lopata (FRA), oud-winnaar van de Bleau Open.

Bij de dames was er helemaal niets te beginnen tegen Mélanie Sandoz (FRA), die zowel in de selecties als tijdens de finale de tegenstand wegblies. In de finales topte ze alle boulders, Magali Hayen (BEL) kon er twee toppen. Camille Faille (FRA) winnares van vorig jaar, behaalde de derde stek.

In het jeugdklassement behaalden Maëlys Gillart en Rob Denayer bij Youth C overtuigend de zege. Bij Youth B was er bij de jongens weinig te beginnen tegen Manolo Debreyne, bij de dames eindigden Dawn Claeijs en Chloé Macq ex aequo.

De volledige resultaten volgen binnenkort.
Foto's van Stef D'Hoore vind je hier terug
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


20/11/2011
On est pas habitué à lire un article si mal rédigé en français sur BelClimb.... on dirait presque une traduction automatique.

Je veux bien que le block open s'est déroulé à Gand mais quand même.


20/11/2011
Bonjour DH,

Toutes nos excuses pour ce désagrément. Nous venons de corriger la news à l'instant.

A bientôt et merci pour la remarque.

Hube


nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm