Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Hard Moves, stevig en memorabel

Hard Moves, stevig en memorabel

10 maart 2013

Een goede week geleden trok een stevig team City Lizard-klimmers naar Wuppertal om er deel te nemen aan de finale van Hard Moves. Aangevoerd door de Belgische Kampioenen Magali Hayen en Jan de Smit, voegden de 10 gelukkigen zich bij een gezelschap uiterst sterke klimmers als Jan Hojer, Juliana Wurm of Jonas Winter, dat tevens zeer groot was. Het aantal deelnemers maakte de finale bij momenten tot een ware hel die de kleine zaal in Wuppertal omvormde tot één grote wachtzaal. Jan de Smit: "Een kleine rekenoefening leert u dat met 300 klimmers voor 35 boulders een file van ongeveer 10 klimmers per boulder ontstaat. Met ruw geschat twee minuten klimtijd per boulder kom je zo aan wachttijden van 20 minuten." Je moest dan ook sterk zijn in flash klimmen als je niet wanhopig wilde worden van al dat wachten.
De wedstrijd was echter zeker niet al kommer en kwel. De boulders waren van hoge kwaliteit en het afsluitend spektakel was groots: de beste teams konden aantreden in een superfinale in een olympisch zwembad. Een volle zaal kon meegenieten van een memorabel spektakel. Magali Hayen: "De finale was echt super. Er waren enorm veel toeschouwers. Het was tof want er waren 6 boulders maar per team kon slechts één klimmer of klimster een boulder proberen en ze kregen hiervoor slechts drie pogingen."

Aan sportieve zijde eindigden de lizards halverwege het klassement: 15e van de 29 deelnemende teams met een totaal van 233 getopte boulders waar de beste zaal er 268 topte.

Meer lezen kan je op de blog van Jan de Smit
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,