Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Hayen en Timmermans Belgisch Kampioen Boulder in de Sint-Goorikshallen

Hayen en Timmermans Belgisch Kampioen Boulder in de Sint-Goorikshallen

22 december 2013

Na twintig jaar van officiële wedstrijden in klimzalen wordt er nu eindelijk een kampioenschap georganiseerd op verplaatsing. Niet dat een zaal niet geschikt is, maar om publiek van buitenaf te trekken, is er meer nodig. Dat wist ook de Club Alpin Belge. Vol ambitie is het team van de Franstalige federatie op zoek gegaan naar een mooi concept. Het resultaat: één van de mooiste nationale wedstrijden die tot nu toe georganiseerd zijn in ons land, met als toplocatie de Sint-Goorikshallen in Brussel.
Niet alles verliep zoals verwacht. De hallen, die toch vlakbij de Brusselse kerstmarkt gelegen zijn, hadden veel meer publiek moeten aantrekken. Toch was er volk en hebben de klimmers er alles aan gedaan om spektakel te brengen. De toeschouwers hebben alle emoties mogen meemaken. Zeker wanneer Chloé Caulier in haar derde finaleboulder een wanhopige poging doet om vooraan in het klassement te blijven, terwijl Magali Hayen dezelfde boulder zo uitklimt.
Brussels Boulder 2013 heeft een lange weg afgelegd om tot stand te komen. Luc Hericks, Bestuurder van de Club Alpin Belge vertelt ons meer: “In maart kregen we het idee om zo’n wedstrijd te organiseren. We wouden het boulderen bekend maken bij een groter publiek en het ook een grote zichtbaarheid geven. Voor de federatie, maar ook voor de partners.” De investering was dan ook naar behoren. Het evenement heeft zo’n 25000 euro gekost. Dat bedrag zal de federatie in twee jaar afschrijven. “We hebben onze partners aangesproken. Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Stad Brussel en de lokale politie hebben ons geholpen. Ook Adeps en Spirou hebben ons gesteund. De klimwanden zijn uitgeleend. We moesten ze gaan halen in Nederland.” Er wordt gefluisterd dat het Kampioenschap een generale repetitie was voor een grotere wedstrijd. De wil om het tot een internationaal treffen om te zetten, is er. De volgende afspraak zal voor 2015 zijn.

Naast een bezienswaardigheid voor het grote publiek waren de Sint-Goorikshallen natuurlijk ook het strijdperk voor de titel van Belgisch Kampioen Boulder 2013. Verrassend genoeg kregen we een finale met uitsluitend Franstalige klimmers. Ook opvallend was de jonge leeftijd van de deelnemers. Hetzelfde fenomeen zagen we al tijden het Belgisch Kampioenschap Lead in april.
Magali Hayen kon in de finale profiteren van haar ervaring en topte de vier boulders in vijf pogingen. Na haar vinden we een overdonderde Héloïse Doumont. Zij blikt terug op een fantastische klimdag. Dat belooft voor de toekomst. Chloé Caulier kwam op een eerste plaats uit de kwalificaties maar wist toch maar derde te worden in de finale.
Bij de mannen strijkt Loïc Timmermans de eer op. Hij was duidelijk de sterkste maar heeft toch stevig moeten vechten om de overwinning naar zich toe te trekken. De finaleboulders waren aan de harde kant, en daardoor waren de verschillen tussen de deelnemers klein. Het kwam op het aantal pogingen aan om de top drie vast te leggen: Loïc Timmermans, gevolgd door Thomas Salakenos en Simon Lorenzi.

Foto’s en resultaten van het Belgisch Kampioenschap Boulder 2013
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Foto's 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,