Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Het CAB boulderteam test zich in Slovenië

Het CAB boulderteam test zich in Slovenië

23 april 2012

Afgelopen weekend vond in Slovenië de tweede manche van de Wereldbeker boulder plaats. Voor het eerst konden we er het boulderteam van de Clup Alpin Belge aan het werk zien. Na enkele weken van intensieve training zagen Nicolas Mathieu, Nicolas Farcy en Raphaël Fernandez elkaar terug in Log-Dragomer. Ze namen deel aan hun eerste internationale wedstrijd van dit seizoen.
Ondanks hun rangschikking in de tweede helft van het klassement, zijn ze niet echt teleurgesteld. Nicolas Mathieu vertelt: We hebben alledrie enkele fouten gemaakt bij het lezen van de boulders. Terwijl de halve-finalisten de tijd namen om hun boulder te lezen en pas na 1m30s begonnen, vertrokken wij al na twintig seconden. We moeten leren uit die fout en ons verder oefenen.

Nicolas Mathieu en Raphaël Fernandez konden nog plaatsen gewonnen hebben moesten ze niet elk in de allerlaatste pas van één boulder gevallen zijn. Mathieu: We moeten nu verder groeien. Vooral het opdoen van extra ervaring is belangrijk.

Aan de top van het klassement zien we een groot aantal klimmers die niet deelnamen aan de eerste manche in China vorige week. Bij de vrouwen stond de Sloveense Mina Markovic op het hoogste trapje van het podium. Zij topte haar vier boulders zonder probleem. De verrassing komt van de Britse Shauna Coxsey die de tweede plaats opeiste. Derde werd de Oostenrijkse Anna Stöhr.

Bij de mannen ging de overwinning aan de Rus Rustam Gelmanov, gevolgd door Kilian Fischhuber (Oostenrijk) en Thomas Tauporn (Duitsland)

Deze vrijdag komt het CAB boulderteam in actie in Wenen. Midden mei zijn ze in Innsbruck en in september nemen ze in Parijs deel aan het Wereldkampioenschap.

Resultaten van de Wereldbeker boulder van Log-Dragomer
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,