Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Het OVJK introduceert paraclimbing in België

Het OVJK introduceert paraclimbing in België

20 januari 2013

De editie 2013 van het Open Vlaams Jeugdklimkampioenschap bracht niet alleen een lange lijst laureaten voort maar was ook de editie waar voor het eerst een wedstrijd paraclimbing voor de jeugd georganiseerd werd. Vorige zaterdag in Klimax te Puurs zorgden 160 validen en 2 moedige andersvaliden samen voor het spektakel. De Belgische Pavitra Vandenhoven en Daphne Glaneza afkomstig uit Canada verbaasden niet alleen de andere klimmers maar ook het talrijk opgekomen publiek. Bij hun eerste wedstrijd wisten beide atleten hun routes te toppen zowel in de kwalificaties als in de finale.

In het kamp van de valide klimmers hield het Klimax jeugd team een ware razzia. Ze veroverden niet minder dan 5 eerste plaatsen en 2 derde plaatsen. Als men de titels van het Vlaams Kampioenschap telt komt men op 8 van 9 uit. Ongelooflijke resultaten die de concurrentie het nakijken geven. De jaarlijkse stoelendans bij het begin van het seizoen voor wie al dan niet een categorie zal stijgen was nog prominenter aanwezig dit jaar. Het lijdt geen twijfel dat men zijn huid duur zal verkopen om een plaatsje in het nationale team te kunnen veroveren. Volgende afspraak zaterdag 2 februari in L'Escale te Aarlen.

Uitslag per categorie:

Dit zijn de Vlaams Kampioenen 2013:

Resultaten en fotos van het Open Vlaams Jeugdklimkampioenschap 2013
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Foto's 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,