Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Hungaria gastheer voor de tweede editie van het BK Boulder voor de Jeugd in 2013

Hungaria gastheer voor de tweede editie van het BK Boulder voor de Jeugd in 2013

25 november 2013

Klimclub Hungaria heeft afgelopen zaterdag de handen uit de mouwen gestoken voor de tweede editie van het Belgisch Kampioenschap Boulder voor de Jeugd in 2013. Je herinnert je wellicht de eerdere editie dit jaar in klimzaal L’Escale. Waarom dan een tweede in hetzelfde jaar? Nationaal routebouwer Jérôme De Boeck verklaart: “We willen de wedstrijden van boulder voor de jeugd laten doorgaan op het einde van het jaar en die van lead in het begin van het jaar. Zo kunnen de beloftevolle jongeren ten volle trainen voor de twee disciplines.” Los van het behalen van de titel diende de wedstrijd zaterdag ook tot een ander doel voor de klimmers, namelijk het bemachtigen van een ticket om te mogen deelnemen aan het internationaal seizoen in 2014.

Om iets voor 19u trokken de laatste deelnemers hun klimschoenen uit. De resultaten werden bekendgemaakt maar in vele categorieën bleek het geen verrassing. Enkele favorieten wisten er moeiteloos met kop en schouders bovenuit te steken. Bovenaan het klassement vinden we twee klimsters die ook op Europees niveau goed scoren: Celine Cuypers (Meisjes A) en Chloé Caulier (Meisjes Junior) klimmen hun drie finaleboulders van de eerste poging. In de andere leeftijdscategorieën zijn de resultaten minder uitgesproken. Door de verscheidenheid aan structuren in de zaal moeten de klimmers zich kunnen aanpassen. Er werd hen zowel korte als lange boulders voorgeschoteld in de finale. Wel waren de finaleboulders voor de Mannen Junior te zwaar. Het is uiteindelijk Léon Dal Maso die aan het langste eind trekt. Hij topt één finaleboulder en sleept zo de nationale titel in de wacht.

Hier zijn de winnaars van het Belgisch Kampioenschap Boulder voor de Jeugd 2013 Bis:

Resultaten en foto’s van de Youth Boulder Bis 2013
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Foto's 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,