Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Ja-in Kim en Ramon Julian Puigblanque heersen in Puurs

Ja-in Kim en Ramon Julian Puigblanque heersen in Puurs

Afgelopen zaterdag heeft het in Puurs een haar gescholen of een van onze Belgische vertegenwoordigers kon deel nemen aan de finale van de inmiddels traditionele belgische manche van de Wereldbeker lead. Niet Mathilde Brumagne, die forfait moest geven door haar fysieke toestand, maar Anak Verhoeven eindigde als hoogste aan Belgische zijde. Vrijdagavond leek alles de jonge Anak toe te lachen. Na een 9e plaats in de kwalificaties stond ze te trappelen om voor eigen publiek aan te treden in de halve finale.
Gisterenochtend zorgde een lichte aarzeling in het tweede deel van de route ervoor dat een herhaling van de topprestatie van de dag ervoor er niet in zat. Ze eindigde 15e, een mooi resultaat na slechts een half seizoen in het internationale circuit voor senioren.
Aan de mannelijke zijde vinden we opnieuw Loïc Timmermans als leider in de Belgische delegatie. Hij maakt een beoordelingsfout en valt veel te vroeg in de halve-finaleroute die op 8b+ geschat wordt. Hij eindigde op een 24e plaats.

In de finale brachten de Koreaanse Ja-In Kim en de Spaanse Ramon Julian Puigblanque een meesterlijke prestatie in hun routes. Ze deden dat onder de aanmoediging van enkele honderden supporters. Deze overwinning stelt hen in staat om te winnen in de algemene wereldbekerstand.
Anticlimax van de avond was de uitsluiting door rode kaart van de wereldkampioen Jakob Schubert. De reden was het gebruik van een gsm in de isolatie. Dit komt de Oostenrijker duur te staan want hij verliest niet alleen de punten waar hij recht op had als finalist. Hij werd volledig uit de rankings van de wedstrijd geschrapt. Regels zijn regels, maar het kwam hard aan bij hemzelf, maar ook bij de mede-finalisten en de toeschouwers.

Resultaten en foto's van de Wereldbeker Puurs 2012
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


nieuwsarchief 

Foto's 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm