Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Johanna Ernst en Adam Ondra winnen de Wereldbeker Lead

Johanna Ernst en Adam Ondra winnen de Wereldbeker Lead

15 november 2009

Ondanks dat het resultaat nog lang niet vaststond aan de vooravond van de laatste manche van de Wereldbeker afgelopen weekend in Kranj zijn Johanna Ernst en Adam Ondra niet ten onder gegaan aan de druk. Op 16 jaar winnen ze elk het algemeen klassement van de Wereldbeker 2009.

De Oostenrijkse eindigt 3e in Slovenië achter de thuisklimster Mina Markovic, terwijl de Tsjech de manche van start tot finish overheerste en zich op de bovenste trede van het podium plaatste, ver voor de Spanjaard Patxi Usobiaga, zijn rivaal in het klassement, die 6e eindigt en 2e in het eindklassement.

Van Belgische zijde kon Muriel Sarkany de mooie prestatie van vorige week in Brno niet herhalen. Ze legde beslag op de 17e plaats. Voor haar 18e seizoen op het hoogste internationaal niveau, lukt ze er nog steeds in een 9e plaats in het eindklassement te behalen, drie plaatsen beter dan in 2008.
Mathilde Brumagne
eindigt zowel in Kranj als in het algemeen klassement 31e.

Resultaten van de finales
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,