Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Jonge klimmers in de media na het Belgisch Kampioenschap

Jonge klimmers in de media na het Belgisch Kampioenschap

19 maart 2013

Het Belgisch Kampioenschap lokt jaarlijks het grootste aantal toeschouwers en zorgt zo ook indirect voor de grootste media-impact. Sinds vorige week zijn er al meerdere artikels verschenen over de prestaties van de jeugdelite tijdens het BK in Altitude CCM. Koplopers van deze mediagekte: Loïc Timmermans en Harold Peeters, twee uitstekende klimmers die best nog wat gemeen hebben. Ze zijn enorm getalenteerd en staan wel vaker op het podium van de competities waaraan ze deelnemen. Vanaf nu kan ook de jongste uitkijken naar zijn pronkende foto in de kranten. In een reportage die vorige week verscheen in La Dernière Heure verklaarde Harold het volgende: "Ik was getraind om het kampioenschap te winnen, maar ik was best zenuwachtig omdat ik wist wat me te wachten stond. Hoe ik met die druk om ben gegaan? Ik weet het niet, het is natuurlijk." Harold heeft sinds hij klimt -hij was toen zeven jaar- al best wat overwinningen op zijn palmares. En we weten: talent en ervaring zijn een garantie voor succes. Loïc Timmermans is het glasheldere bewijs daarvan. Hij bereidt zich voor op een verplichte overgang van junior- naar seniorstatuut. In La Capitale van vorige vrijdag bevestigde hij dat hij daarvoor vooral meer kracht wil. Ook constateerde hij scherp in La Dernière Heure: "Ik ben niet zeker dat ik op hun leeftijd een even goed niveau had. De aflosser is daar."
Die aflosser is in ieder geval gemotiveerd en geïnspireerd door de topprestaties van de oude garde. Harold: "Ik zou graag dezelfde carrière hebben als hij. Ik wil deelnemen aan internationale wedstrijden, ook al weet ik dat het moeilijk zal zijn."

Hieronder staat slechts een beperkte lijst van de artikels die verschenen zijn over het Belgisch Kampioenschap 2013 voor de beloftes. Je kan er commentaren lezen van verscheidene klimmers en trainers.

Harold Peeters sur les traces de Loïc Timmermans (Dernière Heure, 15 maart 2013)
Loïc Timmermans : “La relève est là” (Dernière Heure, 15 maart 2013)
"Je dois acquérir plus de force" (La Capitale, 15 maart 2013, pagina 41)
Charleroi champion de Belgique (La Nouvelle Gazette, 13 maart 2013, pagina 38)
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

RegistrerenGerelateerde inhoud 
nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,