Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Jurgen Lis tweede op de Dutch Drytool Day

Jurgen Lis tweede op de Dutch Drytool Day

Zij die Jurgen Lis kennen, weten dat hij bijzonder polyvalent is. Hij heeft zich ondertussen al laten gelden in de drie verschillende klimdisciplines - boulder, moeilijkheid en snelheid. Maar, daar stopt het niet. Afgelopen zondag nam hij deel aan de Dutch Drytool Day, georganiseerd door klimzaal Rock Steady in Bussum; een hele dag vol drytool, klimmen met piolets en artificiële steun dus.

Naast 40 andere deelnemers, testte Jurgen zijn kracht en drytoolvermogen tijdens de kwalificaties. Samen met de Nederlander Dennis van Hoek lukte hij erin de 11 routes af te werken. Tijdens de finale echter, moest hij in de Nederlander zijn meerdere erkennen. Hij eindigde knap tweede. Jurgen was niet de enige Belg op verplaatsing. Ook Tim Vanhoutteghem tekende present en eindigde 14de van de 31 deelnemers. Bij de dames wist de Nederlandse Rachel Nilwik de hoofdvogel af te schieten. 

Lees meer op de blog van Jurgen Lis
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm