Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Loic Timmermans, zilver op het Europees Jeugdkampioenschap Boulder

Loic Timmermans, zilver op het Europees Jeugdkampioenschap Boulder

Grindelwald in het district Interlaken, Zwitserland, is een dorp met uitzichten die je de adem benemen en doen terugreizen naar de begintijden van het alpinisme. In het tweede deel van de 19e eeuw werden hier enkele pagina's geschreven door de veroveraars van de Eiger, de Mönch en de Jungfrau. 150 jaar later kan je er ook voor andere redenen komen. Afgelopen weekend ging er het eerste Europees jeugdkampioenschap Boulder door met 230 deelnemende klimmers komende uit alle hoeken van Europa.

Dé prestatie van het weekend werd geleverd door Loic Timmermans. Op zijn laatste boulderwedstrijd van het seizoen wist hij groots af te ronden door tweede te eindigen in de juniorcategorie. Een opmerkelijke prestatie voor deze lead-specialist die al verbaasd was tot in de finales geraakt te zijn. "In vergelijking met de Wereldbekers waar ik aan deelnam was het hier pakken cooler. In de kwalificaties wisselden de klimmers elkaar de methodes uit. Met slechts zes finalisten op 41 klimmers was het zeker niet makkelijk om zo ver te geraken." In de finale zagen we een grootse Loic die zich helemaal niet onder druk liet zetten. "Er zijn slechts 3 boulders te klimmen. Het was dan ook allemaal zeer nipt. Misschien was er een 4e boulder nodig geweest, zoals op senior niveau maar Laurent Laporte (hoofdroutebouwer) zei me dat het team al veel werk had geleverd." De winst werd beslist door een uitschuiver in de tweede boulder, puur dal uberhaupt. De Sloveen Domen Skofic slaagde er in te toppen daar waar Loic faalde. Beide klimmers zien elkaar terug over twee weken in Edinburgh voor de eerste manche van de European Youth Cup Lead. Loic kon alvast zijn niveau vergelijken. "Ik heb me kunnen meten met klimmers van mijn niveau en ik ben wat meer op mijn gemak."

Tijl Smitz en Jérôme de Boeck, nationale coaches, zijn unaniem. Het Belgisch Team presteerde goed. Jérôme: "Ik heb goede indrukken overgehouden aan deze eerste wedstrijd van het seizoen. De sfeer was veel beter dan wat ik in het verleden kon zien. Daarbij is het niveau zeer veelbelovend (...) Wat Loic betreft, hij was ronduit indrukwekkend. Het was slechts een miniem verschil." Chloé Caulier eindigt 7e bij de Dames A. Met een poging minder was ze in finale geweest. En voor zijn eerste internationale wedstrijd doet Arnaud Ansion het uitstekend. Hij eindigt 10e bij de Heren B. Dat belooft...

Resultaten en foto's van het Europees Jeugdkampioenschap Boulder in Grindewald

Video van Loic Timmermans te Grindelwald
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


28/05/2013
Loic reports about his last 3 competitions including the European Youth Championship Bouldering in Grindelwald:
http://loictimmermans.be/index.php?option=com_content&view=article&id=130&Itemid=54

Hube


nieuwsarchief 

Foto's 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm