Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Magali Hayen en Jan de Smit, kampioenen van België Boulder 2012

Magali Hayen en Jan de Smit, kampioenen van België Boulder 2012

2 december 2012

Gent, zaterdag 20u. De pronostieken voor het Belgisch kampioenschap Boulder vliegen in het rond. In klimzaal Bleau, een 200-tal toeschouwers wagen een gok op wie de titel zal kunnen binnenrijven in 2012. Bij afwezigheid van de titelverdedigster Mathilde Brumagne is het de jonge Chloé Caulier, net 16 jaar, die de favorietenrol bij de dames heeft. Haar kwalificatewedstrijden lieten er geen twijfel over bestaan dat ze met veel plezier haar eerste seniortitel op zak zou willen steken. De concurrentie was gewaarschuwd.
Bij de heren liet Nicolas Farcy de laatste weken een ongekende regelmaat noteren. Het is dan niet ongewoon te geloven in zijn winstkansen.
20u30. De wedstrijd vangt aan. De toeschouwers schieten wakker en de aanmoedigingen vliegen in het rond. Dawn Claeijs en Liesbeth Wulteputte, de locals, winnen als je de applausmeter mag geloven. Bij de heren blijkt Jan de Smit de publiekslieveling. Het gaat stevig gaan stuiven, de klimmers geven al wat ze waard zijn. Na drie boulders tekenen de kanshebbers zich af van de rest: Chloé Caulier en Magali Hayen nemen voorsprong en Nicolas Farcy heeft een voorlopig foutloos parcours(3/3). Op de voet wordt hij gevolgd door Olivier Mignon, Loïc Timmermans en Jan de Smit met elk twee tops. Alles wordt gespeeld in de laatste boulder.
Het is al 22u30. Jan de Smit is de eerste van het viertal om de laatste route aan te vallen. Hij snijdt de weg af en vermijdt het originele traject. De directe van deze boulder blijkt voor hem de beste optie. A vue. De drie anderen doen het niet beter. Op zijn 38 jaar behaalt Jan zo zijn eerste grote titel. "Ik had geluk" zegt hij ons. We onthouden vooral zijn inzicht om maximaal te profiteren van de afwezigheid van een tape die vermeed dat klimmers rechtdoor konden klimmen. Zijn ervaring loonde. "Een mooie afsluiter voor mijn carrière!", geeft hij toe. We twijfelen er niet aan.
Enkele meters naar rechts is Magali Hayen aan haar tweede poging in de laatste boulder. Ze toont een grote standvastigheid en topt zonder al te veel moeite. Chloé Caulier volgt. Ze vertrekt en klimt zonder enige moeite tot aan de bonusgreep. Ze blokkeert. Linkerhand, rechterhand, ze blijft gedurende 60 seconden op dezelfde greep hangen en vindt de oplossing voor de laatste mantlemove niet. Er volgen nog twee vruchteloze pogingen. De eeuwige tweede, Magali kan het hoogste podium bestijgen. "Ik ben enorm tevreden", vertrouwt ze ons toe. "Ik was enorm verbaasd toen men me vertelde dat ik gewonnen had. Twee weken terug blesseerde ik me en ik kwam dan ook naar hier enkel en alleen om me te amuseren, zonder te verwachten winstkansen te hebben."
De outsiders keren huiswaarts met de lauweren. Hun ervaring liet hen toe om op papier sterkere klimmers achter zich te laten. Een mooie les om te leren.

Resultaten van de Millet Boulder 2012
Uitslag dames en heren per boulder (.pdf)
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


nieuwsarchief 

Foto's 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,