Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Magali Hayen en Olivier Mignon overklassen de tegenstand in Hoboken

Magali Hayen en Olivier Mignon overklassen de tegenstand in Hoboken

16 oktober 2011

De afwezigen hadden ongelijk en de 40 klimmers die de oproep voor de eerste selectiemanche voor Boulder 2011 beantwoord hebben, hebben zich dat niet beklaagd. De concurrentie was bikkelhard en je moest haast een perfect parcours afleggen om te mogen hopen één van de vier tickets naar het Belgisch Kampioenschap te bemachtigen.
Alsof de druk nog niet voldoende hoog was bleek ook nog een andere factor te spelen in klimzaal Blok te Hoboken: hoe omgaan met lange files? Het feit dat meerdere boulders per stuk muur geopend waren en een gering aantal scheidsrechters zorgde zeker voor extra druk op de schouders van de deelnemers die al stevig afzagen omwille van het hoge niveau van de wedstrijd.

Bovenaan de tabellen vinden we Magali Hayen en Olivier Mignon. De eerste topt 7 van de 12 voorgestelde boulders, één meer dan Chloé Caulier. Bij de heren is de strijd nog heviger met Raphael Fernandez op de tweede plaats na 10 boulders getopt te hebben in 14 pogingen, waar Olivier 11 pogingen nodig had.

De geselcteerde dames

De geselecteerde heren

De volgende selectiewedstrijd gaat door op 3 december in Bleau.

Resultaten per categorie en foto's
Gedetailleerde resultaten van de eerste manche (.pdf)
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


18/10/2011
Na een terechte opmerking van Klimzaal Blok over een ongelukkige woordkeuze in ons nieuwsbericht willen we toch even benadrukken dat we geen slechte reclame willen maken voor de klimzaal die al jarenlang met een gevulde kalender bewijst een topper te zijn als het gaat om wedstrijdorganisatie.

We wilden enkel stellen dat, de opmars die de klimsport maakt indachtig, ook de jurering en de opbouw van een wedstrijd gericht dienen te blijven op het wedstrijdplezier van de deelnemers en de toeschouwers. Doorheen de jaren evolueerden de wedstrijdformats en de wijze van jureren in positieve zin en we hopen dat dit volgens eenzelfde stramien blijft duren.

Meerdere klimmers van beide geslachten merkten op dat de files aan de boulders, zeker naar het einde toe, lang waren en dat het naar de toekomst toe interessant kan zijn hier een oplossing voor te zoeken. Dit is in het voordeel van de klimmers die opgewarmd blijven en de kans krijgen om de boulders goed te aan te voelen. Echter, ook de toeschouwers kunnen zo non stop van klimspektakel genieten op een maximum aan boulders.

--

Suite à une remarque fondée de la salle Blok au sujet du choix des mots utilisés dans notre news, nous aimerions insister qu'il n'a pas été dans notre intention de mettre à mal la réputation de la salle qui organise de main de maître des compétitions depuis pas mal d'années déjà.

Nous voulions seulement mettre en évidence que la progression à laquelle l'escalade aspire, et qui comprend les aspects arbitrage et ouverture des voies, avait avant tout pour objectif le plaisir des participants et des spectateurs. Le format des compétitions et la façon d'arbitrer a évolué très positivement à travers le temps et nous espérons que cela continuera ainsi.

Plusieurs grimpeurs des deux sexes ont remarqué que des files s'allongeaient au fur et à mesure que la fin de la compétition approchait et qu'il serait intéressant de remédier à cela dans le futur. Cela se fera à l'avantage de grimpeurs qui restent échauffés et qui peuvent se donner à fond dans les blocs. Le spectateur pourra ainsi profiter au mieux du spectacle offert par les compétiteurs dans un maximum de voies.

Hubert Canart
Hoofdredacteur
Rédacteur en chef


nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,