Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Mathilde Brumagne naar de finale in Amman.

Mathilde Brumagne naar de finale in Amman.

Om haar terugkeer naar het competitiecircuit in te luiden, koos Mathilde Brumagne ervoor deel te nemen aan de Wereldbeker van Amman in Jordanië. Ook al was het er geen groots evenement, het is wel de eerste keer dat een wedstrijd van wereldniveau doorgaat in het Midden Oosten. 
Ondanks het geschiedkundige unicum, lukte het evenement er niet in om hordes klimmers aan te trekken. Slechts 16 mannen en 14 vrouwen uit het internationale circuit waren op de afspraak. Ook opvallend was het totaal ontbreken van vrouwelijke deelnemers uit de regio zelf. Meer lezen hierover kan je in  dit artikel.
Het lage deelnemersaantal nam niet weg dat de wedstrijd op het scherp van de snee werd gestreden en dat de beste klimmers op de afspraak waren. Voor Mathilde ging het deze keer om het bemachtigen van een ticket voor de finale, en dat deed ze met brio. Ze eindigde 9de. 

De koning en koningin van het circuit, Mina Markovic et Jakob Schubert, lieten zich ook deze keer gelden en eindigden beiden eerste.

Volgende week zijn Mathilde Brumagne en Loïc Timmermans op de afspraak in Valence.

Resultaten Wereldbeker in Amman
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm