Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Mathilde Brumagne net niet in de finale in Imst

Mathilde Brumagne net niet in de finale in Imst

13 augustus 2013

De competities volgen elkaar razendsnel op. Vorige zaterdag ging het in Imst nog tussen de senioren tijdens de tweede manche van de Wereldbeker Lead 2013. Mathilde Brumagne is er ondanks haar verbetenheid toch niet in geslaagd om een plek in de finale te bemachtigen. Met twee bewegingen te weinig om zich te kwalificeren, eindigde ze als negende. De finales bleken wel een geweldige eindstrijd tussen de favorieten. Zij die het gehaald hebben: de Sloveense Mina Markovic en de Japanner Sachi Amma.

Iets anders nu. De Wereldkampioenschappen voor de Jeugd zullen plaatsvinden van vrijdag 16 tot maandag 19 augustus in Central Saanich in Vancouver, Canada. Er zijn 474 deelnemers uit 34 landen die zich inschreven voor de disciplines Lead en Speed.
Voor België zullen zes jongeren onze driekleur vertegenwoordigen. Vooral Anak Verhoeven en Loïc Timmermans mogen we niet uit het oog verliezen. Zij werden onlangs nog respectievelijk tweede en vierde (Jeugd A en Junioren) op het Europees Kampioenschap voor de Beloften in Imst. Ook nu zullen zij een rol als favoriet vertolken. We vergeten uiteraard niet de prestaties van Nicolas Collin en Céline Cuypers te vermelden. Op het EK eindigden zij op een vijfde en een tiende plaats (Jeugd B). Emilie Guérit (Junior) en Chloé Caulier (Jeugd A) vervolledigen de Belgische selectie voor het lead-team. We zijn alvast benieuwd naar de uitslag...

Resultaten van de Wereldbeker Lead in Imst
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,