Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Mooi einde van het seizoen voor Anak Verhoeven in Kranj

Mooi einde van het seizoen voor Anak Verhoeven in Kranj

Voor haar laatste internationale wedstrijd van het seizoen heeft Anak Verhoeven haar bekwaamheid nogmaals benadrukt. Ze is al sinds september in bloedvorm. Dat ze de status ‘finaliste’ waardig is, bewijst ze door in de ultieme manche van de Wereldbeker Lead te geraken. Die werd afgelopen weekend georganiseerd in Kranj. Anak weet foutloos door de kwalificaties te klimmen en staat knap haar mannetje tijdens de halve finale. Een ding is zeker: ze draait mee op internationaal niveau.
Vooraan in het klassement vinden we de strijd tussen de Koreaanse Ja-In Kim en de Sloveense Mina Markovic. Het is uiteindelijk Ja-In Kim die de overwinning behaalt. Anak eindigt als zevende. Die prestatie brengt haar naar een negende plaats in het eindklassement van de Wereldbeker Lead. Het is al van Muriel Sarkany in 2009 geleden dat een Belgische nog zo goed scoort op de Wereldbeker lead. Anak Verhoeven is zeventien jaar en weet nu al een toptienplaats te veroveren in het wereldwijde klimlandschap.
De andere Belgen, Mathilde Brumagne en Loïc Timmermans, belanden beiden in de halve finale. Mathilde eindigt op een 25ste plaats, Loïc blijft op hetzelfde elan klimmen en strandt op een mooie 19de plaats. Met die resultaten komen ze respectievelijk als 12de en 19de terecht in het algemeen klassement.

Resultaten van de Wereldbeker Lead in Kranj
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

RegistrerenGerelateerde inhoud 
nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm