Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Muriel Sarkany ontmoet Jacques Rogge van het IOC

Muriel Sarkany ontmoet Jacques Rogge van het IOC

5 december 2009

Het was met heel wat emoties dat Muriel Sarkany, Marco Scolaris en Jérôme Meyer afgelopen donderdag de voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité, de Belg Jacques Rogge, ontmoetten. De drie vertegenwoordigers van de International Federation of Sport Climbing (IFCS) kregen de kans om gedurende meer dan een uur voor een plaatsje voor de klimsport binnen de olympische disciplines te ijveren.

Muriel Sarkany verklaart: Ik was sterk ontroerd door het feit dat ik me in Lausanne bevond om de olympische toekomst van het klimmen te bepleiten. Dankzij mijn ondertussen lange ervaring in het internationale circuit (18 jaar), kon ik samen met Marco Scolaris (Voorzitter van de IFCS) duidelijk aantonen dat het sportklimmen heel sterk geëvolueerd is sinds ik mijn eerste stapjes in het competitiecircuit zette.

De IFCS werd in 2007 opgericht door een samensmelting met de UIAA. De nieuwe organisatie werd in het leven geroepen om naar een ruimere erkenning van de sport te streven en om een structurele ondersteuning vanuit het OIC te bewerkstelligen zodat de sport nog verder zou kunnen groeien. Het belooft nu nog steeds een werk van lange adem te worden, maar het samenzitten met de absolute top van het sportwezen, is zonder enige twijfel een stap in de goede richting.

De delegatie van het IFCS liet Jacques Rogge niet achter met lege handen en schonk hem een klimgreep en een klimschoen die speciaal voor de gelegenheid werden ontworpen. Je kan ze bekijken op de site van de IFSC.
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,