Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Muriel Sarkany, tweede bij BAZ in Scheveningen

Muriel Sarkany, tweede bij BAZ in Scheveningen

21 augustus 2013

Afgelopen zaterdag trok Muriel Sarkany naar onze noorderburen voor de vijfde editie van het evenement Boulderen Aan Zee in Scheveningen, vlakbij Den Haag. Ze ging er in de eerste plaats naartoe voor de fun, maar al snel bleek dat ze goed in de wedstrijd zat. Het resultaat: na de vrije kwalificaties kwam de Belgische in de halve finale terecht. "In vergelijking met 2009 is de toevoeging van een halve finale correcter voor iedereen. Het zorgt voor een perfecte schifting.", zegt Muriel. Die halve finale klom ze overigens vlot door. "Ik was verbaasd dat ik het tot de finale gehaald heb. Het is immers al een tijd geleden dat ik nog geboulderd heb. Op het einde van de wedstrijd heb ik alle boulders kunnen afwerken." Ondanks de goede form eindigt ze toch op een tweede plek. De volle eer gaat naar de Nederlandse Vera Zijlstra die ook alles topte, maar met één poging minder.
Bij de mannen gaat de overwinning naar Elko Schellingerhout. Opmerkelijk is ook het resultaat van Marius Oniga, die met zijn zesde plaats nog steeds bij de top zit.
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,