Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Muriel Sarkany vierde in Brno

Muriel Sarkany vierde in Brno

8 november 2009

Het lijkt er sterk op dat Muriel Sarkany haar beste form weer heeft teruggevonden. Dit liet ze afgelopen zaterdag merken op de Wereldbeker Moeilijkheidsklimmen in het Tsjechische Brno waar ze knap vierde eindigde. Muriel eindigde voor Johanna Ernst, 5de, de regerende wereldkampioene.

Zondag liet Muriel ons weten dat ze bijzonder tevreden is met het resultaat omdat ze zodoende heeft laten zien dat ze weer een competitief niveau heeft bereikt. Ik viel op een grote jeté op twee grepen van het einde van de finale, ex-aequo met de Sloveense Mina Markovic. Omdat zij er in lukte een greep vast te houden die ik enkel wist aan te raken in de halve finale, komt ze op de derde plaats terecht, aldus Sarkany.

Onze andere landgenote, Mathilde Brumagne eindigde 22ste. De winnaars van deze etappe zijn helemaal nog niet zeker van een ereplaats in het eindklassement. Bij de vrouwen ging de Koreaanse Ja-In Kim met de overwinning aan de haal, en bij de mannen was het de jonge Oostenrijker Jakob Schubert die met de lauwerenkrans naar huis mocht gaan.

Het verdelen van de eigenlijke wereldtitel zal pas beslecht worden op de laatste manche van de Beker die volgende week in Kranj (Slovenië) gehouden wordt.

Finaleresultaten
Volledig artikel te lezen bij onze partner CWN Czech Climbing
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


9/11/2009
nice job Muriel!!

10/11/2009
Moi je dis "chapeau"

10/11/2009
Félicitation Muriel pour cette belle 4e place !

Denis


nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,