Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Nicolas Farcy in de halve finale van de WB Boulder te Wenen

Nicolas Farcy in de halve finale van de WB Boulder te Wenen

30 april 2012

Nicolas Farcy komt terug van Wenen met een hoofd vol indrukken. Sinds afgelopen zaterdag is hij de eerste Belg die het maakt tot in een halve finale van een Wereldbeker Boulder. Hij getuigt :"De stijl van de kwalificatieboulders lag me helemaal: minder fysieke boulders, meer modules en slopers, een klimmen op het gevoel. Bij het zien van de boulders was ik echt blij wetende dat er iets mogelijk was... In de halve finale maakte ik een spijtige fout in de tweede boulder waar ik de bonus niet greep ondanks dat die zich recht voor mijn neus bevond. De andere boulders vereisten echt meer kracht. Het was een stadium in de wedstrijd dat veel meer op kracht gebaseerd was". Met uiteindelijk een 22e plaats blijft Nicolas, 7e na de kwalificaties, met zijn beide voeten op de grond. "Het zal nodig zijn mijn prestatie te debriefen met de coach (ndlr. Christophe Depotter)".
De andere Belgen op het appel hebben minder succes. Nicolas Mathieu behaalt een 57e plaats terwijl Raphael Fernandez, ondanks zijn huidige topvorm, op de 75e en laatste plaats eindigt.

Vooraan in de strijd gaat het er woelig aan toe maar worden stilaan wat zaken verduidelijkt. Met een tweede opeenvolgende winst heeft de Rus Rustam Gelmanov al 100 punten op zijn achtervolgers. Een verschillend scenario bij de dames waar dankzij een eerste plaats in Oostenrijk de Japanse Akiyo Noguchi weer over de Sloveense Mina Markovic springt in het voorlopig klassement.

Resultaten van de Wereldbeker Boulder in Wenen
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,