Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Nieuwe finale voor Anak Verhoeven bij de Wereldbeker in Valence

Nieuwe finale voor Anak Verhoeven bij de Wereldbeker in Valence

3 november 2013

Het begint routine te worden voor Anak Verhoeven. Onze landgenote heeft alweer eens gescoord, ditmaal op de laatste Wereldbeker Lead in Valence. Ze wist een vijfde plaats in het klassement te behalen. Drie weken daarvoor behaalde ze eenzelfde resultaat in Mokpo. Twee keer vijfde, één keer zesde dus. Het einde van het seizoen lijkt een regelmaat te hebben. Ze klimt goed en raakt makkelijk voorbij de eliminatierondes.
Mathilde Brumagne eindigt als tweede landgenote in de halve finale op een 26ste plaats. In het eindklassement behaalt ze een zeventiende plaats. Langs de kant van de heren is het Loic Timmermans die onze driekleur vertegenwoordigt. Hij bewijst dat hij zijn prestaties op eenzelfde niveau kan houden en komt nogmaals in de halve finale terecht. Loïc strandt op een negentiende plaats.

Vooraan vinden we de Koreaanse Ja-In Kim. Ze wist de druk hoog te houden voor Mina Markovic, haar Sloveense rivale. Het is een nek-aan-nekrace tussen de twee, en dat op de vooravond van de laatste manche in Kranj. Verrassend op deze wedstrijd was het bezoek van het wonderkind Adam Ondra. Hij was overduidelijk aanwezig en behaalt een voorbeeldige overwinning. De Tsjech klimt vijf bewegingen meer dan zijn zwaarste concurrenten. Daarmee bewijst hij dat hij niet alleen sterk is op de rotsen, maar ook gewoon een competitiebeest is.

Resultaten van de Wereldbeker Lead in Valence
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,