Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Overwinning voor Chloé Graftiaux op de Wereldbeker in Vail

Overwinning voor Chloé Graftiaux op de Wereldbeker in Vail

6 juni 2010

Chloé Graftiaux houdt ervan te verrassen. Afgelopen zaterdag lukte onze landgenote erin haar eerste manche van de Wereldbeker Boulder te winnen in Vail in de Verenigde Staten. Door haar overwinning komt Graftiaux voorlopig op een sterke tweede plaats in het algemene klassement te staan net achter de Japanse Akyio Noguchi. Voor een uitzinnig publiek van meer dan 3000 toeschouwers, zette Chloé een prachtprestatie neer door drie boulders in eveneel pogingen af te werken. Haar lage aantal pogingen zorgde ervoor dat ze de Oostenrijkse Anna Stöhr voor kon blijven. De Duitse Juliane Wurm vervolledigde het podium bij de vrouwen.

Chloé gaf toe na de finales dat "Wanneer ze me deze middag gezegd zouden hebben dat ik deze manche zou winnen, had ik het absoluut niet geloofd. Maar, langs de andere kant, sinds Wenen (de tweede etappe), begon ik er wel op te hopen een manche te winnen omdat mijn form zo goed aanvoelde. Maar ik hoopt er niet op dat het zo snel ging gebeuren. Ik ben dan ook bijzonder blij om voor de eerste keer een manche te winnen, en ik hoop dat er nog andere mogen volgen!"

Bij de mannen behaalde de Amerikaan Daniel Woods een thuisoverwinning. De Oostenrijken Kilian Fischhuber, die derde werd in Vail, voert nog steeds het algemene klassement aan van de Wereldbeker Boulder.

Finaleresultaten
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


6/06/2010
Bien vu Chloé. La première d'une longue série. On l'espère tous!

Hube

7/06/2010
Details and pictures on Chloé's website:

http://www.chloegraftiaux.com/?p=301

Hube

26/12/2018
Please treat each other well. http://piccobra.com/ Everybody has difficulties that we have to overcome, do not know later but how to live each day happily. http://cyruspic.com/


nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,