Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Overwinning voor Ja-In Kim en Ramon Julian Puigblanque in Kranj

Overwinning voor Ja-In Kim en Ramon Julian Puigblanque in Kranj

15 november 2010

Om dit weekend in Kranj met de overwinning aan de haal te gaan mocht de Spanjaard Ramon Julian Puigblanque niet versagen. Maar, hij stak met kop en schouders boven de concurrentie uit op deze laatste etappe van de Wereldbeker Moeilijkheidsklimmen en wist zo zijn alleenheerschappij als meester van de discipline dit jaar te bevestigen. Na de titel van Europees Kampioen in september in Imst, komt de Wereldbeker als kers op de taart.
Roman lukte er in Kranj in om de jonge Tsjech Adam Ondra, die tweede werd, achter zich te houden. Ondra leek er dit seizoen niet in te lukken om zowel uit te blinken in boulder als difficulty en moet zich tevreden stellen met een 3de plaats in het eindklassement. Hij eindigt net achter de Oostenrijker Jakob Schubert die dit weekend 3de werd.

Bij de dames was het de Koreaanse Ja-In Kim die op het zelfde elan verder borduurde en zodoende voor de vijfde keer voor winst mocht tekenen in de Wereldbeker dit jaar. De enige Belgische, Mathilde Brumagne, eindigde 12de, op één greep van de finale.

Tegelijkertijd is dit het uitgelezen moment om de resultaten van onze landgenoten in de difficulty eens op te lijsten. Ook dit jaar opnieuw zijn het de vrouwen die het niveau van het Belgische moeilijkheidsklimmen tot nieuwe hoogte trekken. Dankzij haar twee finaleplaatsen in Puurs en Huaiji, eindigt Mathilde Brumagne knap 15de in het algemene eindklassement. Muriel Sarkany eindigt op haar beurt 20ste in het klassement.

Resultaten van de finales in Kranj
Eindklassement Wereldbeker Moeilijkeidsklimmen 2010 (dames)
Eindklassement Wereldbeker Moeilijkeidsklimmen 2010 (heren)
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,