Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
OVJK 2014: een organisatorische uitdaging

OVJK 2014: een organisatorische uitdaging

Het Open Vlaams Jeugdklimkampioenschap is een voorbeeldwedstrijd wat betreft het opvangen van een grote toevloed jonge klimmers. Al een aantal jaar op rij opent dit evenement het seizoen van de jeugdwedstrijden, en telkens opnieuw vragen we ons af hoeveel klimmertjes er deze keer weer ingeschreven zullen zijn. En of de zaal er wel zal in slagen om al dat jonge geweld op te vangen. Vijf categorieën, en voor elke categorie twee selectieroutes en een finale. Een organisatorische uitdaging van formaat, verspreid over acht uur...
Vorige zaterdag gingen er iets meer dan 160 klimmers in op de lokroep van Klimax. Van deze editie gaan we vooral de exemplarische souplesse onthouden. Er werd zo goed als geen vertraging opgelopen, en er viel geen enkele valse noot te bespeuren. Dat verdringt zelfs de resultaten naar de achtergrond. In vergelijking met de vorige editie, is er op dat vlak ook weinig verschil te merken. De favorieten blijven dezelfde, alleen staan ze dit jaar af en toe in een andere volgorde op het podium.
Je zou misschien verwachten dat de strijd om het ploegenklassement een beetje spanning oplevert, maar dat is ijdele hooop. Al jarenlang heersen de leden van Klimax in hun eigen zaal, gebruikmakend van hun ervaring op de eigen muur. Ze behalen ook dit jaar, met overmacht, een thuisoverwinning.

De twee volgende etappes van de Belgian Youth Cup Lead gaan door op 1 februari in L'Escale, en op 22 februari in Blueberry Hill. Laat ons hopen op twee spannende wedstrijden!

Classement par catégorie:

Resultaten van het Open Vlaams Jeugdklimkampioenschap 2014
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm