Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Resultaten Belgisch Kampioenschap

Resultaten Belgisch Kampioenschap

9 mei 2011

Afgelopen zondag werd in klimzaal Stone Age, onder een verzengende hitte, het Belgisch Kampioenschap 2011 gehouden. Heel wat klimmers echter, verkozen thuis te blijven of een zonnige dag aan de rotsen door te brengen. Gelukkig maaken de in grote getale opgekomen supporters en toeschouwers veel goed.

Bij het moeilijkheidsklimmen gingen de lauweren naar favorieten Mathilde Brumagne en Loïc Timmermans. Beiden lukten erin om het hoogst te raken in hun finaleroute. Mathilde kon zich zelfs de luxe permitteren om de route, 7c+, helemaal uit te klimmen. Mathilde volgt zo zichzelf op als kampioene en Loïc, 16 jaar en één maand wordt de jongste Belgische Kampioen in de geschiedenis.
Bij die iets ouderen lukte Carl Debreyne erin om de titel van Belgisch Kampioen Difficulty bij de veteranen weg te kapen.

De grote verrrassing van de dag kwam bij het speedklimmen, waar, ondanks een laag aantal inschrijvingen, toch een dertigtal klimmers voor kwamen opdagen. Hoewel ze amper voorbereid aan de start van de wedstrijd kwamen, startten ze allemaal met een ongebreideld enthousiasme. Uiteindelijk mochten Magali Hayen en Jurgen Lis het hoogste schavotje betreden.

Ook nieuw dit jaar was het klassement per team, verdeeld over de verschillende disciplines. Hierbij wist het team van Klimax het team van Stone Age net te sterk af te zijn.

Volledige resultaten en fotomateriaal Lead & Speed 2001
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,