Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Resultaten Belgisch Kampioenschap Junior 2008

Resultaten Belgisch Kampioenschap Junior 2008

30 maart 2009

Hoewel met enkele maanden vertraging, vond afgelopen zaterdag dan toch het Belgisch Kampioenschap Junior 2008 plaats. Een goede honderd jeugdige klimmers waren op de afspraak in klimzaal Entre Ciel et Terre in Louvain-la-Neuve. Muriel Sarkany, Nicolas Favresse, Isabelle Dorsimond en Claude Lorenzi werden door de organisatie uitgenodigd om de respectievelijke bekers aan de aanstormende generatie topklimmers te overhandigen.

De wedstrijd zelf was ongemeen spannend, en bleek een nek-aan-nekrace die uiteindelijk uitmondde in vier verschillende superfinales. De klimmers waren duidelijk aan elkaar gewaagd en het verschil werd pas helemaal op het einde van de wedstrijd gemaakt.

Uiteindelijk gingen Olivier Mignon en Birgit Herteleer met de titel van Belgisch Kampioen aan de haal in de categorie Junior. In de categorie Youth A wisten Cédric Claert en Chloé Matheys de hoofdvogel af te schieten. In de op één na jongste categorie (Youth B) gingen Loïc Timmermans en Romane Herson met de overwinning lopen. Bij de jongsten (Youth C) werden Manolo Debreyne en Anak Verhoeven Belgisch Kampioen. In het ploegenklassement wordt L'escale op de tweede plaats voorafgegaan door de leider in het klassement, Climb Cool.

Volledige uitslag en foto's
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


30/03/2009
Aanvullende foto's werden net aan de galerij toegevoegd. Bedankt Simon... en Vince... en Flying Squirrel

http://www.belclimb.be/comp_detail.asp?compID=566

Hube

30/03/2009
Voor wie nog meer foto's wil zien
op
http://picasaweb.google.be/simonfotograaf

Een honderdtal foto's aan de hand van Simon.


nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,