Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Resultaten van het Belgisch Jeugdkampioenschap Lead

Resultaten van het Belgisch Jeugdkampioenschap Lead

11 maart 2013

Zaterdag ontving klimzaal Altitude CCM in Braine L'Alleud de Belgische jeugd die de strijd om de nationale titels Lead aan wilde gaan. Na de bekerwedstrijden hadden de favorieten zich in alle categorieën kenbaar gemaakt en het zou moeilijk worden voor de underdogs om hen het vuur aan de schenen te leggen. Toch werd het een pittige strijd:

Bij de B-meisjes was Celine Cuypers de absolute favoriete, echter Maëlys Gillart liet dit niet aan haar hart komen en klom enorm hoog in de finaleroute. Celine moest dus alles geven en deed dat met verve. Enkel de topgreep wist haar te weerstaan en Celine werd verdiend kampioene.

De A-meisjes moesten in dezelfde route aantreden en het verschil tussen de twee eersten was bijna exact even groot te noemen. Hier legde Chloé Caulier de druk bij de favoriete Anak Verhoeven door net iets verder dan Maëlys te klimmen maar Anak zette de puntjes op de i en wist de eindgreep in een spectaculaire dynamische pas te houden.

En ook de junioren meisjes hadden dezelfde oranje uitdaging. De drie meisjes die dit jaar als enige aantraden in deze categorie behielden ook de volgorde van elke wedstrijd: Ninon Dutrieux op drie, Manon Matheys haalde haar achterstand van in de kwalificaties op in de finale en plaatste zich op twee en Emilie Guerit werd soeverein en verdiend kampioene. Zij mocht tevens huiswaarts keren met de CAB-trofee voor atleet of atlete die de meeste vooruitgang maakte in het afgelopen jaar.

Bij de heren moesten de A en de junioren aantreden in dezelfde route. Hier was Jacques Klassen de grote verrassing. De vijfde van de Belgische Beker wist immers al vroeg in de finale een stevige prestatie neer te zetten en tegenstander na tegenstander beet zijn tanden - of zijn het vingers - stuk op zijn prestatie. Het was wachten op de favoriet, Nicolas Vancayzeele en deze liet niet met zich sollen. Hij geraakte drie passen verder en maakte duidelijk dat hij zijn favorietenrol meer dan waard was.

Ook de junioren hadden moeite met het stevige dak waar Jacques Klassen zich doorvocht en slechts drie slaagden erin hoger te raken. Thomas Salakenos die een steek liet vallen in de eerste technische kwalificatieroute klom exact even hoog als Lukas Geukens. Europees kampioen Loïc Timmermans liet echter zien dat niemand aan hem kan tippen en topte de route misschien niet op zijn gemak maar zo leek het wel...

Bij de B-jongens kreeg favoriet Nicolas Collin het in de kwalificaties al warm. Hij ging niet op koppositie door naar de finales maar daar wist hij blijkbaar duidelijk wat hem te doen stond. Met een top die hoorbaar was tot in de isolatie wisten zijn uitdagers hoe laat het was en hoewel ze het verdienstelijk probeerden moesten Arnaud Ansion en Merlin Matheys hun meerdere erkennen.

De C-jongens is een categorie die al heel het jaar volledig gedomineerd wordt door Harold Peeters en dat is ook deze keer niet anders. Louis Debrulle houdt gelijke tred in de kwalificaties en geraakt hoog in de finale maar Harold, die klimt nog tien grepen verder en topt de finaleroute.

In de C-female categorie diende het ultieme duel in een superfinale beslecht te worden. Manon Deguée en Cathinka Tilborghs hadden in die finale beide bekerwinnares Marie Colot achter zich kunnen houden en in de superfinale slaagde Cathinka er in één pas verder te geraken. Hiermee werd ze de enige die op dit BK een favoriete de titel afsnoepte...

In de categorie van de D-meisjes werd de strijd reeds beslecht in de tweede kwalificatieroute. De finale werd door drie meisjes getopt maar in de tweede kwalificatieroute bleek Lucie Delcoigne het sterkst uit de hoek te komen. Zij wint als favoriete verdiend na alle drie de wedstrijdroutes getopt te hebben.

Bij de D-jongens gingen er drie jongens met een foutloos parcours door naar de finale. Opstormend talent Jasper Van Malderen wist als steeds het publiek in vervoering te brengen en klom zo maar even 13 grepen verder dan zijn naaste concurrenten, Luca Ferrari en Ties Van Craeynest.

En net zoals op de bekerwedstrijden werd ook op dit BK plaats gemaakt voor paraclimbing. De enige die de uitdaging aanging, Pavitra Vandenhoven, wist toch maar mooi alle routes die haar voorgeschoteld werden te toppen. Hopelijk kan dit in de toekomst uitgroeien tot een echte wedstrijd.

De volledige resultaten van het BK Lead voor de Jeugd
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Foto's 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,