Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Resultaten van het Millet Youth Boulder 2012

Resultaten van het Millet Youth Boulder 2012

Wedstrijden bieden onze nationale jeugdige top de kans om te groeien als klimmer en atleet. Hoe meer verschillende formats hoe meer je er van kan bijleren. Afgelopen zondag ging in klimzaal Bleau het Belgisch Kampioenschap Boulderen voor de Jeugd door in een à vue format. Daar waar de selectiewedstrijden van het Youth Boulder Circuit de klimmers de tijd laten om te werken in de verschillende boulders verplichte deze Gentse finale de klimmers, in aanloop naar de internationale reglementering, om in telkens 4 minuten het beste van zichzelf te geven. Het viel dan ook niet te betwijfelen dat sommigen hier hun ervaring hebben kunnen laten spreken. Resultaat, de podiums op dit kampioenschap verschilden danig van de eindpodiums van het Youth Boulder Circuit.

Zeker te onthouden is de prestatie van de Bergense Chloé Caulier die als enige van de 33 aanwezige atleten erin slaagde om alle vier de boulders à vue te toppen. Zeer bescheiden vertelt Chloé na afloop: Het waren zeer toffe boulders... Ik had weliswaar gehoopt dat er één iets moeilijkere boulder tussen had gezeten. Wat voor haar een gezondheiswandeling leek was dat zeker niet voor haar tegenstand. Chloé vervolgt: Het niveau is onvoldoende hoog in België. De boulderbouw is zeer verschillend van deze op de internationale wedstrijden. Een reden die verklaart waarom ze samen met het CAB Senior Team traint. Het doel: de finales van de beide wedstrijden op de Europese kalender.

In de andere categorieën verliep het enigzins anders. Het is in de laatste van de vier boulders dat al te vaak het verschil pas gemaakt werd en soms was dit zelfs een miniem verschil van slechts één poging voor een bonusgreep te behalen. Zo verliep het in de Youth B tussen Manolo Debreyne en Liam Thijs maar ook voor Cedric Binst en Nicolas Vancayzeele in de Youth A of nog Claudine Delsaux en Madeline Montignie bij de Junioren dames. De klimmers gaven zich voor de volle 100% en het spektakel was bij wijlen hallucinant.

Kroonden zichzelf tot Belgisch Kampioen Boulder:

Resultaten en foto's van het Millet Youth Boulder 2012
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm