Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Resultaten van onze Jeugd op de Europese Beker

Resultaten van onze Jeugd op de Europese Beker

14 oktober 2013

Voor het Belgian Youth Climbing Team zit de Europese Beker voor de Jeugd er op. Het internationale seizoen dat met de discipline Boulder werd afgesloten in Laval blijkt een ervaring rijker voor de klimmers. Vooral in de discipline lead zijn de resultaten duidelijk. De koptrekkers Loïc Timmermans, Celine Cuypers en Anak Verhoeven konden enkele mooie medailles in de wacht slepen. In Boulder was de strijd harder. Hoewel Chloé Caulier in de vorige manches vooral pech had en ervaring miste, liet ze ditmaal zien wat ze in haar mars heeft. Ze topte de acht kwalificatieboulders die nota bene niet eenvoudig waren. In de finale kreeg ze echter een resem boulders in haar antistijl voorgesteld, waardoor ze uiteindelijk naar een zesde plaats zakt. Dat is een resultaat waar de klimster uit Bergen erg fier op mag zijn.
In de top tien van hun categorie vinden we Thomas Salakenos terug met een achtste plaats bij de Junioren. Hij beëindigt hiermee ook zijn korte maar vruchtbare carrière bij de Jeugd. Bij de Dames B bemachtigt Elfe Claes een tiende plaats. Lager in de lijst vinden we nog tien gemotiveerde Belgen. Vanaf volgend weekend gaan we de nationale teamleden terug bezig kunnen zien tijdens de selectie van Youth Boulder 2013. Die zal beslissen wie door mag naar de internationale wedstrijden in 2014.

Foto’s en resultaten van de Belgische delegatie tijdens de Europese Beker Boulder in Laval
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Foto's 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,