Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Robi Beirnaert, eerste met ex-aequo op Dust Boulder Contest

Robi Beirnaert, eerste met ex-aequo op Dust Boulder Contest

21 maart 2013

België is al vaak vertegenwoordigd geweest op de Dust Boulder Contest bij onze noorderburen, Magali Hayen won er zelfs al 4 maal sinds 2009. Verrassing of niet, in de afwezigheid van laatst genoemde is het een andere Belg die zich in de kijker wist te klimmen tijdens de laatste editie. Afgelopen zaterdag slaagde Robi Beirnaert het maximum van het aantal punten bijeen te klimmen tijdens de vriendschappelijke wedstrijd in klimzaal Monk. Net zoals zijn Nederlandse opponent Tim Reuser kon hij alle 84 boulders te toppen die door de routebouwers gezet werden. Deze volmaakte kaart stond garant voor een gedeelde eerste plaats en plaatst hem ook boven enkele grote namen zoals Nicolas Farcy. Deze laatste eindigde als 3de zowel op basis van de puntentelling als voor het totaal aantal geklommen boulders (83).
Bij de vrouwen wist een nieuwkomer zich op de eerste plaats te klimmen, Eva Vink. Claudine Delsaux eindigde als enigste Belgische deelneemster op de 8ste plaats.

Resultaten en fotos van de Belgen tijdens de Dust Boulder Contest 2013
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


25/03/2013
Video van Luc Thijs staat in het nieuws.

Hube


nieuwsarchief 

Foto's 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,