Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Teleurstellend WK voor Anak Verhoeven

Teleurstellend WK voor Anak Verhoeven

21 september 2014

Een finaleplaats is voor sommigen al meer dan voldoende. Vorige week moest Anak Verhoeven zich helaas tevreden stellen met een bescheiden 6e plaats op het WK Lead in het Spaanse Gijón. Een grote teleurstelling voor de Belgische klimster. “Het ging allemaal zo snel. Ik heb totaal niet de kans gekregen om te vechten en alles te geven”, aldus Anak. Het zag er inderdaad rooskleurig uit. Met een gedeelde eerste plaats aan het einde van de halve finale is alles nog mogelijk. Dat maakt de teleurstelling alleen maar groter. Anak is in topvorm maar maakt tijdens de finale een foute beweging en valt. Wanneer we haar spreken, is ze nog altijd onthutst. “Ik weet hoe hard ik heb gewerkt en wat ik in mijn mars heb. Ik hoop alleen dat ik hier uiteindelijk sterker uitkom, hoe lang het ook duurt.” Wij wensen het haar van harte toe!

Andere Belgische kampioenen die in Spanje hun kans wagen: Sébastien Berthe en Elodie Orbaen. In maart twijfelde de kersverse kampioen uit Aarlen nog aan een eventuele deelname in het internationale circuit. Gijón is zijn primeur, hij eindigde als 69e. Elodie laat in paraclimbing opnieuw het beste van zichzelf zien. Na haar fantastische prestatie op het Europees Kampioenschap in de zomer van 2013 wordt ze nu wereldkampioen in haar categorie.

Resultaten van het Werled Kampioenschap Leadklimmen in Gijon
Reactie op de site van Anak Verhoeven

De prestatie van Anak Verhoeven is zichtabaar op 1.37u:
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


25/09/2014
On a une championne du monde belge !

Ca mérite un peu plus que deux petites phrases, non ? Une interview, un article un peu plus détaillé sur sa compétition, une mise en avant de l'handigrimpe ?

Félicitations à Elo, Anak et Seb !


nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,