Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Twee keer goud voor België in Edinburgh

Twee keer goud voor België in Edinburgh

Het internationale wedstrijdseizoen kende afgelopen weekend een vliegende start voor de Belgen. Anak Verhoeven en Loïc Timmermans, die recentelijk ook Belgisch Kampioen Senior werd, gingen aan de haal met de overwinning op de eerste manche van de European Youth Cup. De klimmuur van de Edinburgh International Climbing Arena in Ratho inspireerde ook deze keer het jonge Belgische talent, want op het Wereldkampioenschap voor de Jeugd in september 2010 behaalde dit duo zilver op deze muur.

Na een ietwat trage start in de kwalificaties positioneerden Anak (B) en Loïc (A) zich in de top vijf van hun categorie.Tijdens de finale echter, konden ze zich laten gelden door beiden met één greep voorsprong op hun achtervolgers te eindigen. Het belooft een nek-aan-nek race te worden in het internationale wedstrijdcircuit. Zoals dit weekend al bleek, zijn de klimmers aan elkaar gewaagd. Het zal nog spannend worden.

In totaal 10 Belgische klimmers trokken dit weekend naar Schotland, waaronder ook Ignace Debreyne. Hij mocht voor zijn beste competitieresultaat tot op heden tekenenen met een elfde plaats in de A categorie. Hij viel spijtig genoeg net buiten de finale.

Volgende afspraak begin augustus in Veliko Tarnovo.

Resultaten en foto's van de Belgische delegatie op de European Youth Cup
Voorstellingsartikel Belgian Youth Climbing Team 2011
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm