Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Twee keer zilver op de Wereldkampioenschappen voor Jeugd

Twee keer zilver op de Wereldkampioenschappen voor Jeugd

12 september 2010

Het is met een mengeling van vreugde en verdriet dat  Anak Verhoeven en Loïc Timmermans nu zondag terugkeerden van het Wereldkampioenschap Sportklimmen voor Jeugd te Edinburgh. Beide jongeren uit de B-categorie behaalden een zilveren medaille in hun categorie.

Hoewel beiden een foutloos parcours aflegden in de kwalificaties verliep de finaledag wel wat anders voor elk van hen. Aan mannelijke zijde wist Loïc ook de route in halve finale te toppen maar strandde hij in de finale op twee bewegingen van het einde, daar waar de Duitser Sebastian Halenke (GER) nog een ultieme rustpas wist te vinden en de route kon toppen. Hij keert echter zeer tevreden terug van een wedstrijd waar vooral zijn vertrouwen het verschil maakte.

Bij de meisjes topte geen enkele van de B's haar halve finale, ook Anak net niet. In de finale wist ze echter twee grepen verder te geraken dan de Oekrainse Ievgeniia Kazbekova. Spijtig genoeg kreeg ze die laatste bewegingen niet gevalideerd omdat ze een setje oversloeg. Anak kreeg 39 waar Kazbekova een 39+ liet noteren. Een scheidsrechterlijke beslissing die op zich begrijpelijk is maar haar, toch schitterende prestatie een wrange nasmaak geeft. Een nasmaak die de wedstrijd als geheel ook meedraagt door een organisatie die toch minder vlot verliep dan een jaar geleden in Valence, Frankrijk.

De prestatie van onze absolute toppers mag de andere teamleden zeker niet in de schaduw plaatsen. Onder hen behaalden Sébastien Berthe (Youth A) en Laura Van Bruyssel (Junior) in de halve finales een 18e en 23e plaats.

Een meer volledige terugblik kan je later deze week verwachten.

Resultaten en foto's van de Belgen
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,