Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
UIAA Lead Climbing World Cup Dresden

UIAA Lead Climbing World Cup Dresden

21 mei 2006

De charmes van de magnifieke Duitse stad Dresden konden deze zaterdag de stormwind tijdens de tweede manche van de UIAA World Cup Lead Climbing 2006 niet verdoezelen. Een sportieve storm om te beginnen, met de zege van de amper 15-jarige Oostenrijker David Lama bij de mannen. Maar vervolgens ook een echte storm, die de voor de gelegenheid op de oevers van de Elbe opgerichte klimmuur deed bibberen voor de aanvang van de finales. Windstoten van 100 km/u en regenvlagen deden de organisatoren beslissen om de laatste ronde eenvoudigweg te annuleren en de stand te nemen na de halve finale. Goed voor onze landgenote Muriel Sarkany, die zo haar eerste podiumplaats in 18 maanden behaalde. Ze werd derde, na de onvermijdelijke Oostenrijkse Angela Eiter als winnares.
Frédéric Sarkany eindigde op de 42ste plaats.
Foto's en volledige resultaten op deze pagina.


Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,