Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
UIAA Worldcup Marbella

UIAA Worldcup Marbella

Het wordt moeilijk om Angela Eiter nog te kloppen dit jaar! De Oostenrijkse behaalde in Marbella haar zesde opeenvolgende zege in de wereldbeker. Enkel de française Caroline Ciavaldini kon nog enigzinds weerwerk bieden en bijgevolg kwam het tot een superfinale om de zege te kunnen behalen. Onze landgenote Muriel Sarkany werd in de finale nog mooi 5e.
Voor het eerst geraakte Chloé Graftiaux, na het toppen van de kwart- en halve finale routes ook in de finale, waarin ze knap 13e werd. Haar zus Alix geraakte net niet door de laatste ronde en werd 16e.
Weinig verrassingen ook bij de mannen, waar de leider in het voorlopige klassement Flavio Crespi op een gedeelde eerste plaats eindigde, samen met Alexandre Chabot. Frédéric Sarkany eindigde op een 33e plaats. De volledige resultaten kan je hier vinden.


Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm