Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Uiteenlopende emoties op de World Youth Championships Lead in Canada

Uiteenlopende emoties op de World Youth Championships Lead in Canada

21 augustus 2013

De afgelopen dagen vonden op Vancouver Island in Canada de World Youth Championships Lead plaats. Een zeskoppige Belgische delegatie tekende present en wist de wedstrijd goed aan te vangen. Anak Verhoeven behaalde een zilveren medaille.

De afgelopen dagen vonden op Vancouver Island in Canada de World Youth Championships Lead plaats. Een zeskoppige Belgische delegatie tekende present en wist de wedstrijd goed aan te vangen. Op dag 1 wisten Anak Verhoeven, Loic Timmermans en Celine Cuypers al hun plaats in de halve finale veilig te stellen, op dag twee slaagde Nicolas Collin er in zijn tweede kwalificatieroute te toppen, plaatste Emilie Guérit zich zo maar eventjes 3e in haar route en tikte Chloé Caulier de eindgreep van haar route aan. Iedereen door naar de halve finales.
In de halve finales bliezen de Belgen koud en warm tegelijk. Teleurstelling was er zeker voor Loic die, net buiten de finale, op de 9e plaats strand.
Loic : "Ondanks een betere muur dan verleden jaar was de route in de halve finale niet echt een wedstrijdroute, leek me. Er waren te veel cruxen. Ik geraakte echt niet in mijn ritme."
Ook Emilie, Nicolas en Chloé hadden op een beter resultaat gehoopt. Celine Cuypers stootte als 8e net door naar de finales en Anak Verhoeven plaatste zich als tweede.
In de finale viel Celine samen met 4 anderen van haar categorie middenin een ingewikkelde sequentie met allemaal modules en bleef ze op haar 8e plaats. Anak Verhoeven die dezelfde route voorgeschoteld kreeg nam beredeneerde risico's en vocht zich tot in het einddak. Daar aangekomen liep het allemaal wat vlotter tot aan de allerlaatste sequentie. Julie Chanourdie viel bij het uitkomen van het dak, Anak tikt de voorlaatste greep aan en Jessica Pilz, die in de halve finale net een beetje verder geraakte, doet even goed. Anak eindigde dan ook tweede, net als in 2012 en 2010.
Anak : "Ik ben tevreden ondanks dat de winst zo dichtbij was. Ik had lager kunnen vallen maar ben zeker blij over hoe ik geklommen heb."

Resultaten van de Belgische delegatie op het Wereldkampioenschap Lead in Central Saanich
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Foto's 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,