Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Vlaams Studenten Klim Kampioenschap op 18 november 2011

Vlaams Studenten Klim Kampioenschap op 18 november 2011

Van 2004 tot 2007 stond er jaarlijks een lengtewedstrijd op de agenda van de Vlaamse studenten. Sindsdien kregen de studenten enkel de kans om zich in het boulderen met elkaar te meten. Vanaf dit academiejaar kan je in de herfst proeven van een lengtewedstrijd en staat boulder in het voorjaar gepland. De eerste editie van het Vlaams Studenten Klim Kampioenschap gaat door in klimzaal Hungaria op 18 november en staat open voor klimmers van alle niveau’s.

Wil je in de A- of B-categorie deelnemen dan moet je in de voormiddag via 5 kwalificatieroutes je selectie verdienen. Ook personen met weinig of geen klim- of wedstrijdervaring kunnen deelnemen in de derde en laagste C-categorie en een ganse dag punten sprokkelen in 20 verschillende wedstrijdroutes van niv. 2 tot 6c+. In de voormiddag is er ook een workshop rond klimtraining voor beginnende klimmers voorzien.

Meer info kan je vinden op de site van de VSSF.
Voor de boulderwedstrijd dien je geduld te hebben tot 17 februari en moet je in de Gentse zaal Bleau zijn.
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm