Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Vlaamse Studentenboulderdag op vrijdag 1 maart in Bleau

Vlaamse Studentenboulderdag op vrijdag 1 maart in Bleau

22 februari 2013

Op vrijdag 1 maart strijden de Vlaamse studenten in Klimzaal Bleau voor de titel van Vlaamse Studentenkampioen Boulder 2013.

Jurgen Lis (de meest multifunctionele Belgische wedstrijdklimmer en heersend Belgisch universitair kampioen lead) verlengde in 2012 zijn titel. Hij kan dit jaar voor drie op een rij gaan. Globetrotter David Leduc kon vorig jaar in de finales nog net een plaatsje goedmaken op Igor Depoorter, ze eindigden tweede en derde.
Ook dit jaar is het weer afwachten of er iemand wedstrijdbeest Jurgen iets in de weg kan leggen. Misschien Lowie Lamberechts, die het einde van de examens vierde met een maandje klimmen in Siurana?

Bij de dames zijn er twee klimsters aan elkaar gewaagd: Liesbeth Wulteputte versloeg Liselotte De Bruyn in 2011 maar heel erg nipt, maar omgekeerd kon Liselotte Liesbeth dan weer verslaan in 2012. Zij zullen waarschijnlijk ook in 2012 niet ver van de titel af zijn...

De Vlaamse Studentenboulderdag is echter niet alleen een wedstrijd: mensen die nog nooit klommen kunnen een initiatie volgen bij een gediplomeerde trainer, waarna ze ook aan de wedstrijd kunnen meedoen. Het niveau van de routes begint namelijk echt makkelijk, ook absolute beginners hebben zeker genoeg te klimmen. Het ideale moment dus voor klimmers om hun vrienden en mede-studenten kennis te laten maken met het boulderen! Bovendien wordt het volledige deelnemersveld na de selecties opgedeeld volgens het klimniveau in verschillende categorieën, waarna een finale volgt die start om 16u15. Spanning gegarandeerd: de toppers krijgen 2 boulders voorgeschoteld, waarvoor ze 4 minuten krijgen om die te toppen.

Meer info en de inschrijvingspagina vindt u op www.vssf.net. Inschrijven kan tot woensdag 27 februari!
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Foto's 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,