Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Vlaamse Studentenboulderkampioenschap 2012 op vrijdag 17 februari

Vlaamse Studentenboulderkampioenschap 2012 op vrijdag 17 februari

15 februari 2012

Op vrijdag 17 februari 2012 strijden de Vlaamse studenten in Klimzaal Bleau voor de titel van Vlaamse Studentenboulderkampioen 2012. Jurgen Lis zette in 2011 een grote stap vooruit op bouldervlak, en kon de titel wegkapen voor de neus van toenmalig Belgisch Kampioen Boulderen Yannick Marchand. David Leduc vervolledigde het podium.

Bij de dames zijn er twee klimsters aan elkaar gewaagd: Liesbeth Wulteputte versloeg Liselotte De Bruyn in 2011 maar heel erg nipt, maar omgekeerd kon Liselotte Liesbeth dan weer verslaan op het lengteklimkampioenschap in november. Zij zullen waarschijnlijk ook in 2012 niet ver van de titel af zijn...

De Vlaamse Studentenboulderdag is echter niet alleen een competitie: mensen die nog nooit klommen kunnen een initiatie volgen bij een gediplomeerde trainer, waarna ze ook aan de wedstrijd kunnen meedoen. Het niveau van de routes begint namelijk echt makkelijk, ook absolute beginners hebben zeker genoeg te klimmen. Het ideale moment dus voor klimmers om hun vrienden en mede-studenten kennis te laten maken met het boulderen! Bovendien wordt het volledige deelnemersveld na de selecties opgedeeld volgens het klimniveau in verschillende categorieën, waarna een finale volgt die start om 16u15. Spanning gegarandeerd: de toppers krijgen 2 boulders voorgeschoteld, waarvoor ze 4 minuten krijgen om die te toppen.

Meer info en de inschrijvingspagina vindt u op www.vssf.net
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,