Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Voorbereidingen op het BK Boulder tijdens 100sations Blocs in Entre Ciel et Terre

Voorbereidingen op het BK Boulder tijdens 100sations Blocs in Entre Ciel et Terre

5 december 2013

De wedstrijd 100sations Blocs van klimzaal Entre Ciel et Terre leek wel een generale repetitie voor het komende Belgisch Kampioenschap. Het evenement trok zo’n honderd klimmers aan waaronder enkele kanshebbers voor de nationale titel. Die wordt binnen twee weken beslist in Brussel. Na honderd boulders om in vier uur tijd te proberen, kwamen Chloé Caulier en Thomas Salakenos als sterksten naar voren. Voor Thomas voelde de thuisoverwinning bijzonder aan: “Een overwinning in mijn eigen zaal, met m’n eigen vrienden als publiek, dat voelde best goed. Ik voelde me erg sterk tijdens de kwalificaties en voor een keer heeft dat zich verdergezet in de finale.” Het resultaat is enigszins verbazend. Hij eindigt hiermee boven enkele krachtpatsers als Raphaël Fernandez en Loïc Timmermans. Thomas legt uit: “Ik heb wat geluk gehad met de boulders want ze waren volledig mijn stijl. Dat geeft me wat vertrouwen voor de halve finale (nvdr: van het Kampioenschap). Het is een genre wedstrijd waarin ik me beter en beter kan vinden. Het is identiek aan de Europese Bekers waaraan ik dit jaar heb deelgenomen.”

Resultaten en foto’s van 100sations Blocs d'Entre Ciel et Terre
De website van Entre Ciel et Terre
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Foto's 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,