Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Vuurdoop voor Anak Verhoeven in Wereldbeker senior

Vuurdoop voor Anak Verhoeven in Wereldbeker senior

Anak Verhoeven koos Chamonix uit voor haar vuurdoop bij de Wereldbeker lead. Deze eerste deelname dient als test bij de senioren want Anak klimt normaal bij de junioren.
De eerste dag vonden de kwalificaties plaats. Anak wist een ticket voor de halve finale te bemachtigen. Daarin moest ze op een heel hoog niveau presteren om de finales te kunnen bereiken. Anak slaagde daar niet in en eindigde op een veelbelovende 24ste plaats.

Vrijdagavond werd de finale gehouden die door maar liefst 10.000 toeschouwers werd gevolgd. De Sloveense Mina Markovic won bij de vrouwen. Bij de mannen stond de Japanees Sachi Amma bovenaan het podium.

Volgende week zullen we Anak in Briançon terugvinden voor de tweede manche van de Wereldbeker. Midden augustus zal ze samen met Mathilde Brumagne en Loïc Timmermans deelnemen aan de Oostenrijkse manche van de Wereldbeker in Imst.

Resulaten van de World Cup lead in Chamonix
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm