Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Wanne Libot en Liselotte De Bruyn Vlaams Studentenkampioenen Lead

Wanne Libot en Liselotte De Bruyn Vlaams Studentenkampioenen Lead

Vorige vrijdag verzamelden de lengteklimmende studenten zich in klimzaal Hungaria om al van vroeg 's ochtends te strijden om de opgeviste titel van Vlaams Studentenkampioen Lead. Titelverdedigers Wanne Libot en Liselotte De Bruyn slaagden er in de prestaties van in 2007 glansrijk te bevestigen.

Na vijf toprope kwalificatieroutes werden de 23 deelnemers die, zoals het een student betaamt, uit bed waren geraakt in finalecategorieën verdeeld. De B en A-categorie traden aan in een lead-finale waar iedereen het onderste uit de kan haalde. In een spannende finale liet Liesbeth Wulteputte de titel aan Liselotte De Bruyn, die in een superfinale om de eer Laura Van Bruyssel achter zich wist te houden. Wanne Libot en Jurgen Lis vochten een Klimax-broederstrijd uit in een finaleroute die zowel een stevige dosis techniek als kracht en inzicht vergde. De eerste wist de beslissende greep vast te houden waar de tweede deze enkel kon raken. Dennis Muys moest zich enkele passen eerder in het beslissend einddak tevreden stellen met de derde plaats.

De volledige resultaten en foto's van het Vlaams Studenten Klim Kampioenschap 2011
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm