Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Wereldbeker Boulder Eindhoven, de resultaten

Wereldbeker Boulder Eindhoven, de resultaten

19 juni 2011

Gisteren werd in Eindhoven, Nederland, de zesde wereldbekermanche boulder afgesloten met een spetterende finale. De regen spetterde tussen de pogingen door duchtig naar beneden maar dat weerhield het veeltallig aanwezige publiek er niet van om de verdiende winnaars en net niet winnaars naar boven te roepen.

Bij de Heren wist Kilian Fischhuber het uitzonderlijk overgevlogen Amerikaans boulderfenomeen Daniel Woods in een spektakelrijke finale van de winst te houden. De Amerikaan had met 6 pogingen slechts één poging meer nodig dan de Oostenrijker om alle vier de finaleboulders af te werken. De Franse jongeling François Kaiser wist zich zeer knap op het podium te werken en liet de huidige beste ter wereld, de rus Dmitry Sharafutdinov, achter zich.

Ook bij de dames slaagden twee van de finalisten er in alle boulders te toppen. De Oostenrijkse Anna Stöhr had hier echter twee pogingen meer voor nodig dan de Japanse Akiyo Noguchi die hiermee haar vijfde plaats van in Vail terug recht zet. Mélissa Le Neve uit Frankrijk zocht zich als steeds een oplossing doorheen de boulders en werd verdiend derde.

Aan Belgische zijde, een pluim voor Magali Hayen die zichzelf als enige aanwezige Belgische op deze wereldbekermanche in onze achtertuin een mooie 25e plaats bezorgde. De examens mogen dan een geldig excuus zijn maar eens te meer wordt het duidelijk dat toppers als Muriel Sarkany (Lead) en Chloé Graftiaux (Boulder) gemist worden.

Resultaten van de Wereldbeker boulder van Eindhoven
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,