Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
World Cup Senior 2012, weergaloze apotheose in Kranj

World Cup Senior 2012, weergaloze apotheose in Kranj

20 november 2012

Het gebeurt slechts zelden dat het eindklassement van een wereldbeker zo spannend blijft tot het eind van het seizoen. Afgelopen vrijdag stonden de Koreaanse Ja-In Kim en de Sloveense Mina Markovic nog nek aan nek in de ranking. Bij de heren stond de Japanner Sachi Amma maar enkele punten voor op de Spanjaard Ramon Julian Puigblanque. Nog meer dan andere jaren was de allerlaatste wedstrijd in het Sloveense Kranj het theater voor de ontknoping. En de spanning was om te snijden... Je moest tot de allerlaatste bewegingen wachten alvorens de namen van de winnaars te kennen.

Bij de dames draaide de stevige finaleroute uit in het voordeel van de Sloveense, die ex aequo eindigt met Momoka Oda (JAP) en Maya Vidmar (SLO) maar door haar resultaat in de halve finale wint. Sachi Amma klimt net iets minder hoog dan de Oostenrijker Jakob Schubert (1e) maar dat volstaat om Ramon Julian Puigblanque achter zich te laten (7e).

De enige Belg present in Kranj, Loïc Timmermans, eindigt zijn eerste internationaal seniorseizoen met een mooie 23e plaats. In het klassement staat hij op de 25e plaats. Volgende week staat hij al weer in Slovenië om de Europese Beker, waar hij zich reeds in de voorgaande wedstrijden van verzekerde, in ontvangst te nemen.

Resultaten van de World Cup Kranj 2012
Eindklassement van de World Cup 2012: dames en heren
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,